+45 28 25 20 23
kontakt@velosit.dk

Bæredygtighed

... er vigtigt for Velosit Danmark

Klimaneutral til 2030!

Vi har givet os selv målsætningen at være klimaneutral til 2030.
IHK Ostwestfalen og IHK Lippe, har skabt initiativet ”klimaneutralitet i fællesskab 2030” og da vores produktion og hovedkontor er placeret i Lippe – giver det naturligvis mening, at indgå i dette klimafællesskab.

Vi er allerede er langt i målsætningen, specielt på nedenstående områder, som også strategisk passer godt til de to af os udvalgt FN verdensmål 7 og 12. (hhv. Bæredygtig Energi og Ansvarligt forbrug og Produktion)

✔️CSA cement som binder
✔️Solceller som produktions- energikilde
✔️Genbrugsplastiksække
✔️Opsamling af støv til genanvendelse ved sækkemaskiner
✔️Udfasning af Bitumenmembraner til i stedet cement- polymer.

I I ”klimaneutralitet i fællesskab 2030” skal virksomhederne primært som ved FN’s Verdensmål 7, fokusere på tiltag omkring energi- og ressourceeffektivitet som skal resultere i en klimaneutral energiforsyning. Her er vi med vores solcelle- anlæg allerede langt og min. 50% i mål. Resten forventer vi skal komme via bedre lagringsmuligheder af uudnyttet

Et af målene i fællesskabet er, at opnå netto nul emissioner på produktionsanlægget. Halvering af vores nuværende CO2- udledningen er allerede planlagt til udgangen af 2022.
Med de nuværende tiltag er vi enormt optimistiske og håber, at kunne overgå forventningerne og allerede opnå målet om klimaneutral produktion i 2024.


Klimaneutral 2030

Bæredygtighed er vigtigt for Velosit Danmark

Derfor har vi også verificeret dokumentation (ISO 14025 og EN 15804) for vores byggevarers miljømæssige egenskaber på alle produkter, hvor det er relevant. Dokumentationen findes under hvert produkt som du også finder datablad og sikkerhedsdatablad under alle produkter her på websitet.

En Environmental Product Declaration (forkortet til EPD) – eller en miljøvaredeklaration, dokumenterer byggevarers miljømæssige egenskaber og at de produceres i henhold til anerkendte europæiske og internationale standarder.

Efter som Velosit Danmarks produkter producers i Tyskland, er vores EPD'er udstedt af Institut Bauen und Umwelt e.V. (IBU), som selvfølgelig lever op til den europæiske standard på området.

EPD Danmark har en aftale med Institut Bauen und Umwelt e.V. om gensidig anerkendelse af tredjepartsverifikation, hvilket gør det muligt at registrere samme EPD hos både IBU og EPD Danmark efter kunders ønske.

FNs Verdensmål

Som nævnt øverst på siden arbejder vi med verdensmål 7 og 12 specielt omkring produktion og udvikling.

Senest er vi begyndt at behandle verdensmål 3 ”Sundhed og Trivsel” som er tiltænkt trivsel for alle aldersgrupper og et sundt liv for alle.
Af tiltag på dette område er vi for nylig i mål med et træningscenter på fabrikken i Lippe og ligeledes har vi nu den femte firma leaset el-cykel etableret som sikre medarbejderne har mulighed for sundhed til og fra arbejde på en økonomisk løsning der er 30-40% billigere end andre løsninger og samtidig lavere co2 aftryk hvor bilen kan blive holdene hjemme. Vi tror overordnet på, at sundhed er med til at avle trivsel til gavn for arbejdspladsen og tilstødende omgivelser.

Vi ser enormt positivt på at arbejde med vores 2030 mål, som tvinger os til nogle valg og tanker der unægtelig hjælper kommende generationer i verden samt vores virksomhed.

Copyright © 2023 All Rights Reserved
envelopephone-handsetmap-markermagnifiercrosschevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram