+45 28 25 20 23
kontakt@velosit.dk

Inspiration til midlertidig byggeplads- membran

Vandtæt- membran ved eksempelvis etagebyggerier?


Hos NCC på Nicolinehus blev valget Velosit CW111 - krystallisk svumme som tætning af elementdæk på syvende af i alt sytten etager.
Velosit CW111 krystallisk svumme som tætning af elementdæk
Hos NCC på Nicolinehus projektet i Aarhus efterspurgte man en midlertidig membran til syvende etage af de i alt sytten etager.

Valget blev efter en god dialog og test Velosit CW111 fremfor eksempelvis en tagpap som ofte skal af igen senere i byggeriet, eller lignende produkter.

RK Concrete Seal og Velosit Danmark har derfor netop afsluttet udførelsen af den midlertidig membran med Velosit CW111 hvor i alt 1400m2 er svummet/tætnet med 1,5 kg pr m2 - efter rengøring af dækket og forvanding.

Efter svumning holdes produktet let fugtig i ca.3-4 timer hvor den gerne må betrædes.
Produktet er en krystallisk vandtæt svummemørtel som trænger ind i betonens åbne kapilærporer og i dette tilfælde vandtætner elementdækket indefra via krystallisk virkning og selvhealing af svindrevner som normalt vil være vandførende fra 0.1-0.4 mm.

Huller fra elementstøtter er lukket med en hurtighærdende stopcement Velosit PC221. Større overgange og løftehuller er lukket med Velosit RM211 krystallisk reparationsmørtel.

En stor fordel med CW111 fremfor eksempelvis tagpap er, at produktet lever aktivt i betonens levetid og ikke skal fjernes senere i projektet. Så selvom produktet i dette tilfælde anvendes som “midlertidig” er der tale om en varig- løsning.

Arbejdet på dækket kan efter 1 døgn fuldt ud fortsætte, idet svummen er hurtighærdende og efter 24 timer allerede opnår en styrke på 25 MPa og efter 28 døgn 50 MPa.
Velosit CW111

Hvorfor Velosit CW111 fremfor lignende krystalliske svummer?

  • Hurtighærdende og kræver kun fugtighed/vand- efterbehandling i 3-4 timer, hvorefter arbejdet er slut. Lignende produkter skal holdes fugtige flere dage og uger efter påføring.
  • Opnår en styrke efter 1 døgn, som lignende produkter først når efter 2-4 uger.
  • Slutstyrke på 50 MPa efter 28 døgn hvor lignende produkter opnår 25 MPa efter 28 døgn.
  • Opfylder kravene i EN1504-3 til betonreparation.
  • Velosit CW111 følges af egnet EPD og kan derfor indregnes i forbindelse med DGNB.
Tak til Kasper og Anders fra NCC, for det gode samarbejde samt dialog omkring produktvalg og udførelse.

Læs mere om produktet her

Gulvlægning på Nicolinehus med Velosit CW111

Læs mere om projektet her

Nicolinehus

For mere information og interesse:

Kontakt Nikolaj Sørensen på ns@velosit.dk eller telefon 28 25 20 23.
Copyright © 2022 All Rights Reserved
envelopephone-handsetmap-markermagnifiercrosschevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram