+45 28 25 20 23
kontakt@velosit.dk

ACCURA - NORDHAVNS-DOMICIL

FAKTA

Type:Domicilbyggeri udført i totalentreprise af 5E Byg
Omfang: 13.200 m2 etageareal - heraf 560 m2 taghuse og 2.500 m2 kælder
Opførelsesår: 2022
Bygherre: Accura Advokatpartnerskab
Bygherrerådgiver: Rambøll A/S
Arkitekt: Danielsen Architecture
Ingeniør: NIRAS A/S
Totalentreprenør: 5E Byg
5E Byg har på Trælastholmen i Nordhavn, opført et nyt domicil til Accura Advokatpartnerselskab.
Bygningen er opført i lyse, naturfarvede sten og fremstår med udskæringer i varierende størrelse, der giver et dynamisk udtryk. Store åbne glaspartier placeres på de aktive og uadadvendte facader. Smalle skår placeres, hvor der er mindre brug for dagslys og interaktion mellem inde og ude. Dobbelthøj foyer byder besøgende velkomne i lobby og reception med visuel kontakt til atriumgård og møderum.

Bygningen opføres og certificeres i henhold til DGNB, der integrerer bæredygtighed i den bredeste forstand – procesmæssigt, teknisk, socialt, miljø- og energimæssigt samt økonomisk. Det færdige byggeri skal kunne certificeres til mindst DGNB Guld.

5E Byg har til byggeriet anvendt den cementbaserede og krystalliske svumme Velosit CW111 som tætning ovenpå huldæk, på et samlet areal over 5000m2 for delt på to etager.
Beslutningen heromkring var fra 5E Byg’s side at lave et badekar på hver tredje etage og sikre fremdrift med aptering i tørre omgivelser. 

En stor fordel med CW111 fremfor eksempelvis tagpap er, at produktet trænger 1-2 mm ind i betonen og vandtætner indefra via krystaller sammensat af mineraler og salte, som selvhealer revnedannelser på op til 0,5 mm. Ligeledes lever produktet aktivt i betonens levetid og skal ikke fjernes senere i projektet. Så selvom produktet i dette tilfælde anvendes som “midlertidig” er der tale om en varig- løsning der ikke skal fjernes og destrueres igen, hvilket giver mening iht. bæredygtighed – hvor produktet ligeledes med sit lave VOC tal pga. brug af CSA cement står godt til LCA beregningen.

Membranen er ikke kun god så længe bygningen er åben - den hjælper også med at tætne under støbning af eksempelvis skumbeton, som kan afgive meget vand til underliggende etager.
Sidst men ikke mindst gav det for 5E Byg stor besparelse på energi, hvor udtørringstimer af bygningen blev mindsket betragteligt fordi vandet blev holdt i skak og her pumpet væk.

VELOSIT CW 111

Krystallisk tætningssvumme til betonunkonstruktioner.
Velosit CW 111LÆS MERE >

Velosit RM 211

En krystallisk, cementbaseret reparationsmørtel.
VELOSIT RM 211LÆS MERE >

VELOSIT PC 221

Hurtighærdende 1-komponent mørtel til beton og murværk.
Velosit PC 221LÆS MERE >
Copyright © 2023 All Rights Reserved
envelopephone-handsetmap-markermagnifiercrosschevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram