+45 28 25 20 23
kontakt@velosit.dk

Børneriget

FAKTA

Bygherre: Region Hovedstaden
Totalentrepenør: LM Byg
Rådgiver: Niras
Arkitekt: 3XN arkitekter, Arkitema, NIRAS og Kristine Jensens Tegnestue.
Årstal: 2021/2024
Funktion: Hospitalsbyggeri til børn, unge og fødende
Lokation: Blegdamsvej, København Ø
Kilde: www.licitationen.dk
BørneRiget er et nytænkende hospitalskoncept, hvor leg og logistisk går op i en højere enhed med fokus på både patient, familie og personale. 
Med sin placering på den vestlige del af Rigshospitalets matrikel, skyder BørneRiget op som en legende og indbydende arkitektonisk bygning i København. 


Fleksibilitet og genbrug 
Fleksibilitet er en afgørende faktor i dette byggeri, da teknologi, viden og udstyr udvikler sig frem mod 2024, hvor hospitalet efter planen skal stå færdigt. Derfor bliver flere af elementerne leveret som råhuse, der er klar til at blive tilpasset den nyeste teknologi frem mod projektets afslutning. 
Udover fleksibilitet er der stort fokus på genbrug i hele projektet. Der er konkrete krav fra Region Hovedstaden om at genbruge materialer fra Rockefeller Komplekset, som blev revet ned for at give plads til BørneRiget. 


Velosit – en del af BørneRiget
Sammen med DanCoat Entreprise udfører Velosit vandtætning med Velosit WP 120 – en cement- polymerbaseret vandtætningsmembran, der dækker revner og fuger med 105% fleksibilitet og sikrer vandtæthed ved et vandtryk på 5 bar positivt / 50 m iht. EN 12390-8. 

Billederne nedenfor er fra efteråret 2021, hvor vi er i fuld gang med de første ca. 500 m2 af i alt 2.500 m2 membran. 

Vi er stolte over at være en del af dette innovative byggeprojekt, hvor sikkerhed og kvalitet er helt i top, for at sikre de bedste rammer til både patienter, pårørende og personale. Og vi er glade for endnu en gang at kunne samarbejde med LM Byg omkring et spændende byggeprojekt. 

Velosit Danmark har til projektet leveret produkter til vandtætning herunder følgende:

VELOSIT WP 120

2-komponent højfleksibel vandtætningsmembran
velegnet til DGNB certificerede byggerier
Velosit WP 120LÆS MERE >

VELOSIT RM 202

En cementbaseret reparationsmørtel til alle typer betonunderlag

Velosit RM 202LÆS MERE >

VELOSIT DB 830

Tyndt fleksibelt fugebånd. 
Anvendes til tætning af konstruktions- og ekspansionsfuger
Velosit DB 830LÆS MERE >
Copyright © 2023 All Rights Reserved
envelopephone-handsetmap-markermagnifiercrosschevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram